Evcon DGAT070BDC wont turn on at all on heat!!

Questions about repairs and parts for Coleman furnaces, air conditioners and heat pumps for manufactured homes. Click here for Coleman parts.

Moderators: Greg, Mark

Locked
needshelp83
Posts: 4
Joined: Wed Sep 07, 2011 10:12 am

Wed Sep 07, 2011 10:25 am

My evcon wont light or turn on any fan at all.The a/c works fine but when you turn it on heat the furnace just clicks and does nothing. The exhaust fan is only 2 years old and I replaced the ignitor last November. And I also don't see any lights blinking anywhere just does nothing but click once and nothing :(


Bill
Moderator
Posts: 100
Joined: Mon Mar 07, 2011 9:32 pm

Wed Sep 07, 2011 7:31 pm

Hi and welcome
First I am going to give you a link on how a furnace works
http://www.youtube.com/watch?v=dO5_wuCWFqA
After watching the video can you tell me at what point does your furnace stop working? For example does your flue booster fan come on but the gas valve does not. If you can tell what at what point the furnace shuts down we can figure out what need to be fixed.
Thanks
Bill
Please remember to check and change your filters.

needshelp83
Posts: 4
Joined: Wed Sep 07, 2011 10:12 am

Thu Sep 08, 2011 9:13 am

Nothing comes on at all. The flut booster is usually the first to come on but nothing does. The box that makes the clicking noise looks to be the one with the wires from the thermostat going to it

Bill
Moderator
Posts: 100
Joined: Mon Mar 07, 2011 9:32 pm

Thu Sep 08, 2011 5:39 pm

Hi again,
The first place we need to look is the booster relay. Here is a link on how to check to see if your relay is good.
http://www.youtube.com/user/pexring#p/u/0/Mci7gysJtI4
If you find this to be bad then here is where you can get a new one.
http://www.hvacpartstore.com/2405.html
I dont think its your transformer since your a/c still works. Let start there and see if thats it. Also check all the wire end connections to make sure that they are all plugged in correctly and pushed in all the way.
Thanks
Bill
Please remember to check and change your filters.

Locked